Afgelopen zaterdag, 14 november, kreeg de ploeg van Oostende titelkandidaat Mechelen voorgeschoteld. Het doel van Oostende was niet om de drie punten thuis te houden maar wel om Mechelen het zo moeilijk mogelijk te maken. De coach moest ziek afhaken maar werd vervangen door Alec Van Sundert. Verder kon er geen beroep worden gedaan op geblesseerden Pepijn, Henri en Siebe die bijna allemaal de ziekenboeg gaan verlaten. De druk die bij de bezoekers lag en de talrijke aanwezige supporters zorgden voor een extra boost voor de Oostendenaars. 

Al snel kwamen de bezoekers op voorsprong met een schot vanop afstand. Het jonge Oostende bleef niet verrast achter, Sam Beirens werkte zich vrij op midvoor en kon op assist van Jeroen Michiels de bal binnen tikken. De stand stond terug gelijk. Ondanks de goede verdediging van Oostende wist Mechelen nog tweemaal te scoren in de eerste periode, eindstand: 1-3.

In het begin van de tweede periode bepaalt de thuisploeg het tempo. Dit resulteert dan ook in een doelpunt van Bram Verschelde met een strak schot in de bovenhoek van het doel. Helaas kan Oostende het tempo niet lang volhouden, zo kan het ervaren Mechelen hun statisch spel opleggen waarbij ze driemaal scoren. Het is dan wachten tot de laatste minuut voordat Oostende nog eens scoort. Na een gemiste schot, is Stijn Beirens als eerste bij de bal om deze alsnog het doel in te werken. We gaan rusten met een stand van: 3-6.

Ditmaal nemen de bezoekers het voortouw en lopen twee doelpunten verder uit. Maar Oostende biedt weerstand en kan tweemaal scoren. Een knap backhandschot van Stijn Beirens en een stevig afstandschot van Bram Verschelde verkleinen de kloof terug tot drie doelpunten. Nu toont Mechelen hen klasse en verdiept de kloof terug tot op vijf doelpunten. De stand is nu 5-10 in het voordeel van Mechelen.

Door het jeugdig enthousiasme van de thuisploeg slikt het al snel in de vierde en laatste periode van het schouwspel opnieuw een doelpunt. Hierbij worden enkele spelers van de thuisploeg gewisseld, niet veel later weet Stijn Beirens de bal voor de derde maal van de partij het doel in te werken. Meteen hierna begint Mechelen aan de eindsprint en schakelt een tandje hoger. Zij weten nog driemaal de netten te vinden voordat de scheidsrechters een einde blazen aan de wedstrijd. Eindstand: 6-14.

Matchverslag Jeroen