Op zaterdag hebben onze heren de heenronde in stijl afgesloten met een puike overwinning tegen een stug Mons. We behouden zo een ongeslagen thuisreputatie maar blijven ook bovenaan het klassement staan samen met Antwerpen en Leuven.

 


Time 1

Van Mons weten we dat ze een ervaren ploeg hebben met sterke midvoors. Onze doelstelling deze match was voornamelijk een gedisciplineerde verdediging behouden en zo weinig mogelijk tegendoelpunten slikken. We starten de match goed met een snel doelpunt van Siebe Herregodts na goed samenspel met Stijn Beirens. Verdedigend loopt het goed en de midvoor van Mons is moeilijk bereikbaar. In de omschakeling hebben de oudere spelers van Mons het lastig met het tempo maar echt profiteren doen we er niet van. Het is enkel bij de man meers dat we kunnen toeslaan via Matisse Vandermeulen en Stijn Beirens. Mons kan dit ook en we sluiten de periode af op 3-3.

Time 2

In de 2e periode verdedigen we aan de diepe zijde en de midvoors hebben nu geen grond meer en de ploeg heeft zijn draai gevonden. In blok houden we er een zeer strakke zone op na en Mons kan enkel maar rondspelen. Tweede verdwaalde shots dwarrelen binnen maar het is voornamelijk de drive van Oostende die Mons heel veel pijn doet. In time 2 scoren we maar liefst 7 doelpunten. Siebe met een mooi afstandshot, Stijn op midvoor , Luka Pannecoucke in een stelle tegenaanval op prima verre pas van Wouter Michiels en ook Tom Callebaut pikt zijn doelpunt mee. We rusten met een 10-5 tussenstand maar voelen ook aan dat dit Mons zich niet zomaar gewonnen zal geven.

Time 3

In de derde periode hebben we het de laatste matchen een beetje laten afweten dus de ploeg werd nog eens goed wakker geschud. Het is Jeroen Michiels die blijkbaar het hardst door elkaar werd geschud want hij ontbindt zijn duivels volledig in deze time met doelpunten op klasse en finesse zoals enkel Jeroen ze kan maken tegenwoordig. Met 4 doelpunten in 4min tijd lopen we vlot uit naar een 14-6 voorsprong. Hier en daar laten we een kleine steek vallen in de verdediging maar we sluiten de periode af met een comfortabele 15-8.

Time 4

In de laatste time kunnen we iedereen wat speelminuten geven en dit gaat niet te koste aan kwaliteit en drive. Mons slaagt er zelf niet meer in om nog een doelpunt te scoren en het zijn Tom , Jeroen en Stijn met een lekkere omhaal die de eindscore vastleggen op 18-8.

De heenronde zit er op maar volgende week starten we onmiddellijk de terugronde tegen Brugge die aan een sterke reeks bezig is.

#BEARSHARKS !

Jawel onze heren 4 hebben ook de tweede topper na elkaar winnend afgesloten. Ook de heren 4 blijven zo ongeslagen thuis. In een super spannende en fysiek zware match tegen Mechelen zat het verschil tussen beide ploegen niet in de spelers maar in de teams. De sterkte van dit team is niet een paar spelers maar is gewoon het team op zich. 13 spelers die van minuut 1 tot het einde werken voor het team en elkaar. Nie neuten mo spelen zijn de richtlijnen van coach Indy en de ploeg heeft dit wederom voortreffelijk gedaan. Ook onze bearsharks staan zo mooi bovenaan de rangschikking in 4e nationale in nog maar hun tweede seizoen als nieuwe ploeg : Chapeau.

Doelpunten : Sam Beirens 1, Bert Caron 1, Cas De Bruyn 1, Damien Weise 1, Dailly Peel 6.

U17

Onze U17 waren op vrijdag al aan de bak gekomen met een thuismatch tegen Gentse. In periode 1 kon Gent nog gelijke tred houden maar in periode 2 hebben onze jonge helden het gaspedaal stevig ingeduwd. 10-4 halfweg de match. In de laatste 2 periodes hetzelfde spel en Oostende kon deze match winnend afsluiten met 18-7 en blijven op de eerste plaats staan.

U15

Onze U15 mochten ook een thuismatch afwerken en wonnen overtuigend van Kortrijk met 18-5. Doelpunten : Nicolas Ivens 3, Ella Pannecoucke 1, Mattis Vanhalst 4, Tibo Waeyaert 3, Wietse Wallyn 7.

U21

De U21 hebben het weekend afgesloten met een overwinning tegen Eeklo met 14-5 en blijven ongeslagen op kop staan van het klassement.

Last but not least

Dit seizoen spelen enkele van onze dames/meisjes in de hoogste afdeling van de dames in een mix team met Gentse. Dit weekend mochten ze aantreden tegen topploeg Eeklo die al jaren het dameswaterpolo aan het domineren is. Met een 16-10 eindscore kunnen we opmerken dat er muziek in deze groep zit want dit is een zeer mooie uitslag. Maken voor Oostende deel uit van dit team : Margo Waeyaert, Lara Anseeuw, Floor Laureyns, Ella Pannecoucke, Julia Buffel.