LOGIN TWIZZIT      |      CONTACT

   

 

 ZWEMSCHOOL

 

 

 

 

ZWEMMEN

 

 

WATERPOLO

 

 

 

DAILY FIT

 

 

 

ATHENA

 

  

UITPAS +

KANSENTARIEF

 

 

 

 

  

WEBSHOP

                                                         

Club Nieuws

Result: 26-7 (10-1/3-2/7-0/6-4)

27/11/2021

 

Een zware wedstrijd op het programma van waterpolo Oostende. Zaterdag reisden ze af naar Moeskroen met 1 opdracht. Zoveel mogelijk te leren van de titelkandidaat. De Oostendse ploeg trad aan met een onvolledige, jonge ploeg. Klaar om toch het vuur aan de schenen te leggen van de momenteel verwoestende ploeg van Moeskroen, die nog geen enkele match verloor.

Afwezigheden: Tom Callebaut, Bram Verschelde, Siebe Herregodts en Pepijn Wallijn.

De eerste time was begonnen aan een verschroeiend tempo die de nog steeds onervaren jonge ploeg van Oostende niet kon volgen. De thuisploeg kon 10 ballen in het Oostendse doel torpederen. Van die 10 punten waren er minstens 7 op de counter. Moeskroen profiteerde van de slordige Oostendse aanvallen die eindigden in balverlies en snelle omschakeling van Moeskroen. Enkel Jeroen Michiels vond de weg naar de netten met een pegel na een goed uitgelokte man meer.

De tweede time was een er één om naar op te kijken en dit mee te nemen naar volgende wedstrijden. De Oostendenaren konden de Moeskroense opmars een halt toe roepen door enkele erg sterke verdedigende acties die resulteerden in een goeie omschakeling van de Oostendse ploeg en 2 mooie goals van Stijn Beirens. Oostende liet in deze time maar 3 goals toe van Moeskroen. Aanvallend toonde Oostende dat ze het zeker in hun mars hebben om als team mooie resultaten te boeken. Een penaltymisser van de hardwerkende Jaro nemen ze dan ook niet kwalijk.

De derde time lieten de Oostendenaren zich terug verschalken door de reeds uitgeruste stormram van de eerste time van Moeskroen. Enkele jammerlijke balverliezen resulteerden weer in stevige counters van de dolfijnen. Door nonchalante afwerking van Moeskroen waren het 7 doelpunten en niet meer.

De vierde time was een time waar Oostende terug het zwaard en schild moest opnemen en terugvechten om te tonen wat ze waard was. Deze time kon Moeskroen terug 6 goals maken, maar de uitgeputte Oostendse ploeg kon de aanvalsmotor alsnog in gang trekken en nog 4 deugddoende goals maken. Waaronder Miel Vandaele 2 maal, Jeroen Michiels en Sam Beirens het laatste Oostendse goal kon intippen.

Het Oostendse team heeft hard gewerkt, toonde voldoende wilskracht, maar heeft NOG niet de kracht, ervaring en finesse van een jarenlange topploeg in eerste klasse. Dit was een wijze les en een leuke ervaring die de youngsters van Oostende, maar al te graag meenemen.

 

Matchverslag : Sam

Afgelopen zaterdag, 14 november, kreeg de ploeg van Oostende titelkandidaat Mechelen voorgeschoteld. Het doel van Oostende was niet om de drie punten thuis te houden maar wel om Mechelen het zo moeilijk mogelijk te maken. De coach moest ziek afhaken maar werd vervangen door Alec Van Sundert. Verder kon er geen beroep worden gedaan op geblesseerden Pepijn, Henri en Siebe die bijna allemaal de ziekenboeg gaan verlaten. De druk die bij de bezoekers lag en de talrijke aanwezige supporters zorgden voor een extra boost voor de Oostendenaars. 

Al snel kwamen de bezoekers op voorsprong met een schot vanop afstand. Het jonge Oostende bleef niet verrast achter, Sam Beirens werkte zich vrij op midvoor en kon op assist van Jeroen Michiels de bal binnen tikken. De stand stond terug gelijk. Ondanks de goede verdediging van Oostende wist Mechelen nog tweemaal te scoren in de eerste periode, eindstand: 1-3.

In het begin van de tweede periode bepaalt de thuisploeg het tempo. Dit resulteert dan ook in een doelpunt van Bram Verschelde met een strak schot in de bovenhoek van het doel. Helaas kan Oostende het tempo niet lang volhouden, zo kan het ervaren Mechelen hun statisch spel opleggen waarbij ze driemaal scoren. Het is dan wachten tot de laatste minuut voordat Oostende nog eens scoort. Na een gemiste schot, is Stijn Beirens als eerste bij de bal om deze alsnog het doel in te werken. We gaan rusten met een stand van: 3-6.

Ditmaal nemen de bezoekers het voortouw en lopen twee doelpunten verder uit. Maar Oostende biedt weerstand en kan tweemaal scoren. Een knap backhandschot van Stijn Beirens en een stevig afstandschot van Bram Verschelde verkleinen de kloof terug tot drie doelpunten. Nu toont Mechelen hen klasse en verdiept de kloof terug tot op vijf doelpunten. De stand is nu 5-10 in het voordeel van Mechelen.

Door het jeugdig enthousiasme van de thuisploeg slikt het al snel in de vierde en laatste periode van het schouwspel opnieuw een doelpunt. Hierbij worden enkele spelers van de thuisploeg gewisseld, niet veel later weet Stijn Beirens de bal voor de derde maal van de partij het doel in te werken. Meteen hierna begint Mechelen aan de eindsprint en schakelt een tandje hoger. Zij weten nog driemaal de netten te vinden voordat de scheidsrechters een einde blazen aan de wedstrijd. Eindstand: 6-14.

Matchverslag Jeroen

Matchverslag 7/11/2021 ROSC-MZV


Na goede resultaten op Doornik en daarna thuis tegen La Louvière, ontvingen de heren van Oostende MZV Eeklo in het Brigitte Becue zwembad. Het doel van de avond was om de drie punten in Oostende te houden.

Oostende begint de match goed Jeroen Michiels kan op een man-meer de score openen. De thuisploeg probeert het tempo hoog te leggen, maar dit zonder veel succes. Het is wachten tot het einde van de time voor een Oostends doelpunt. Kapitein Tom Callebaut kan na drie goals van Eeklo de 2-3 binnen schieten.

In time 2 blijft Oostende proberen om het tempo erin te houden, er gebeurt echter niet zoveel in deze time. Het is pas na een viertal minuten dat er weer een doelpunt valt. Jammer genoeg aan de kant van Eeklo. Oostende kan deze time maar één keer tegen prikken. Jongster Pepijn Wallijn maakt met nog maar vier seconden te spelen 3-5.

Met maar twee doelpunten achterstand is er nog niets verloren. Maar Oostende kan niet direct in zijn ritme komen. De bezoekers kunnen hierdoor nog wat verder uitlopen. Op het einde van de derde acht minuten krijgt Eeklo een uitsluitend tegen. Na een time-out van coach Damien Weise kan Jeroen deze via de paal prachtig binnenschieten. Het is Bram Verschelde die de time afsluit door een penalty om te zetten: 5-8

In de vierde time lijkt Oostende het noorden helemaal kwijt te zijn. Ze geraken niet meer in hun spel van de voorbije weken en kunnen niet dichter bij Eeklo komen. Eeklo loopt met drie goals zelfs verder uit. Eindstand: Oostende 5-11 Eeklo.

Nu staan er drie zware matchen op het programma en daarna zijn er weer punten te rapen. Op 13 november komt Mechelen op bezoek.

Matchverslag 23/10: ROSC-ENLWP A


Zaterdagavond, 23 oktober, Zwembad Brigitte Becue. Deze avond stond er een sterke tegenstander tegenover het jeugdige Oostende.

La Louvière is al jaren een vaste waarde in de Superliga. Het moraal zat goed voor de Waalse ploeg na twee vlotte overwinningen tegen Tielt (11-4) en Wase (19-2).

Oostende begon de match met veel zelfvertrouwen na hun sterke match in Doornik (12-8). Kon de jonge ploeg standhouden?
De eerste periode begon goed voor de thuisploeg. Ze verdedigden een eerste man-meer van La Louvière sterk uit en konden in de tegenaanval een penalty versieren. Pepijn Wallijn knalde die genadeloos binnen: 1-0! Vol zelfvertrouwen kon Oostende nogmaals tegenprikken met een mooie man-meer via Bram Verschelde: 2-0! De periode eindigde met 2 tegendoelpunten via Numa Matthys en Yannick Leemans, eindstand eerste periode 2-2.


De tweede periode begon Oostende weer vol vertrouwen en vechtlust. Enkele fouten in de verdediging van de thuisploeg werden genadeloos afgestraft: een penalty en een tegendoelpunt voor La Louvière zette de bezoekers op 2-4. Oostende liet zich niet kennen en kon weer met een manmeer tegenprikken via Bram Verschelde: 3-4. Dit was jammer genoeg de laatste man-meer dat de thuisploeg kon verzilveren in de tweede periode. Pepijn Wallijn zette nog de 4-4 op het bord na een
knappe actie, maar net voor halftime kon La Louvière nogmaals scoren via Nicolas Goffin: einstand 4-5.


De derde periode verliep moeizaam voor de thuisploeg. Kort na de rust kon Pieter-Jan Wellecan de gelijkmaker binnenknallen: 5-5. Maar dit was de enige keer dat Oostende kon scoren in de derde periode. Wederom waren er vele kansen via man-meer situaties die niet werden verzilverd. La Louvière maakte daar het verschil: twee succesvolle man-meer situaties en een knappe aanval zorgde voor een eindscore in periode 3 van 5-8.


De laatste periode moest Oostende terugkomen. Dit werd extra moeilijk door nog twee tegendoelpunten van La Louvière: 5-10. Ook in de laatste periode kon Oostende hun man-meer situaties niet afwerken. Miel Vandaele en kapitein Tom Callebout zorgden nog voor 2 doelpunten: eindstand 7-10. 


Een sterke prestatie van de thuisploeg tegen een matuur La Louvière. De komende week zal weer hard gewerkt worden op training om minstens even goed te presteren thuis tegen Eeklo.

Doelpunten Oostende: Miel Vandaele (1), Bram Verschelde (2), Pepijn Wallijn (2), Pieter-Jan
Wellecan (1), Tom Callebout (1)


Verslag: Bram Verschelde

Afgelopen zaterdag, 14 november, kreeg de ploeg van Oostende titelkandidaat Mechelen voorgeschoteld. Het doel van Oostende was niet om de drie punten thuis te houden maar wel om Mechelen het zo moeilijk mogelijk te maken. De coach moest ziek afhaken maar werd vervangen door Alec Van Sundert. Verder kon er geen beroep worden gedaan op geblesseerden Pepijn, Henri en Siebe die bijna allemaal de ziekenboeg gaan verlaten. De druk die bij de bezoekers lag en de talrijke aanwezige supporters zorgden voor een extra boost voor de Oostendenaars. 

Al snel kwamen de bezoekers op voorsprong met een schot vanop afstand. Het jonge Oostende bleef niet verrast achter, Sam Beirens werkte zich vrij op midvoor en kon op assist van Jeroen Michiels de bal binnen tikken. De stand stond terug gelijk. Ondanks de goede verdediging van Oostende wist Mechelen nog tweemaal te scoren in de eerste periode, eindstand: 1-3.

In het begin van de tweede periode bepaalt de thuisploeg het tempo. Dit resulteert dan ook in een doelpunt van Bram Verschelde met een strak schot in de bovenhoek van het doel. Helaas kan Oostende het tempo niet lang volhouden, zo kan het ervaren Mechelen hun statisch spel opleggen waarbij ze driemaal scoren. Het is dan wachten tot de laatste minuut voordat Oostende nog eens scoort. Na een gemiste schot, is Stijn Beirens als eerste bij de bal om deze alsnog het doel in te werken. We gaan rusten met een stand van: 3-6.

Ditmaal nemen de bezoekers het voortouw en lopen twee doelpunten verder uit. Maar Oostende biedt weerstand en kan tweemaal scoren. Een knap backhandschot van Stijn Beirens en een stevig afstandschot van Bram Verschelde verkleinen de kloof terug tot drie doelpunten. Nu toont Mechelen hen klasse en verdiept de kloof terug tot op vijf doelpunten. De stand is nu 5-10 in het voordeel van Mechelen.

Door het jeugdig enthousiasme van de thuisploeg slikt het al snel in de vierde en laatste periode van het schouwspel opnieuw een doelpunt. Hierbij worden enkele spelers van de thuisploeg gewisseld, niet veel later weet Stijn Beirens de bal voor de derde maal van de partij het doel in te werken. Meteen hierna begint Mechelen aan de eindsprint en schakelt een tandje hoger. Zij weten nog driemaal de netten te vinden voordat de scheidsrechters een einde blazen aan de wedstrijd. Eindstand: 6-14.

Matchverslag Jeroen

De Oostendse Zwemschool biedt zowel watergewenning voor de allerkleinsten onder ons als zwemlessen aan voor kinderen vanaf 5 jaar.  Beiden met als doel om kwalitatief hoogstaande lessen aan te bieden, conform de nieuwe leerlijn zwemmen i.s.m. ISB, Vlaamse zwemfederatie en de Vlaamse overheid

Een lessenreeks bestaat uit 12 lessen en wordt georganiseerd door ROSC zwemclub Oostende.

 

Klik hier voor meer info!

De ROSC is een zwemclub voor iedereen. Kinderen en volwassenen kunnen in onze club terecht voor zowel recreatief als competitief zwemmen. De minimum vereiste om aan te sluiten bij onze zwemclub is dat je minimum 25 meter kan zwemmen. Indien je dit nog niet lukt, dan kan je altijd aansluiten bij onze zwemlessen en van daar doorstromen naar de zwemclub!

 

Klik hier voor meer info!

Bent u op zoek naar een sport met net dat tikkeltje meer?
Geen schrik van water?
Zin om wat aan de conditie en gezondheid te werken en dat in teamverband?

Dan is waterpolo zeker iets voor u! Hier vindt u alle info nodig heeft om die eerste stap te zetten.

Jaarlijks gaan wij ook op zoek naar nieuwe toekomstige spelers en speelsters. Is er iemand in uw omgeving die graag sport, die kan zwemmen en geen schrik heeft om eens van een echte en avontuurlijke sport te proeven, aarzel dan niet om hem/haar aan te sporen!

Wil je meer weten of wil je inschrijven klik dan hieronder!

 

Klik hier voor meer info!

Naast het zwemmen en waterpolo, kan je bij onze club ook nog terecht voor een uitgebreid aanbod aan andere recreatieve sporten.

Wij voorzien wekelijks groepslessen voor Aqua Fit, Bootcamp on water (Wobbles), Aqua balance (Wobbles) en Total Body Workout.

Ons aanbod bestaat uit verschillende formules en kan je allemaal terug vinden door hieronder te klikken.

 

Klik hier voor meer info!

Activiteiten

© 2019, website powered by Twizzit.com