Op zaterdag 10-10-2020 mocht Oostende zijn eerste thuismatch van het seizoen afwerken.

 

Oostende kon echter geen vuist kunnen maken tegen een oppermachtig Kortrijk die wel eens zeer hoog zou kunnen eindigen dit jaar.

Desondanks de zware nederlaag met 5-25 hebben de spelers van Oostende alles gegeven.

 

 

 

 

 

 


Voor de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen zonder supporters was het op voorhand geweten dat er ons een zware avond stond te wachten tegen een zeer ervaren Kortijk die dit jaar een gooi zal doen naar de titel. Oostende is vers, jong en nieuw in de hoogste afdeling dus wij hebben een andere finaliteit namelijk = leren en ons amuseren.

Time 1

Na een zware fout van Luka Pannecoucke kan Kortrijk de score openen maar in de aanval daarop lukt Oostende een penalty die prima binnengeschoten werd door Bram Verschelde die daarmee zijn eerste doelpunt voor Oostende kan maken. Het gaat dan even zeer snel voor Oostende want Kortrijk speelt een tempo hoger dan Oostende. Het gaat snel naar 1-6 met ondertussen nog een gemiste penalty langs de kant van Oostende. Het is Siebe Herregodts die net voor einde de 2-6 kan maken.

Time 2

Kortrijk raast door in de tweede periode en loopt verder uit. Oostende lukt geen enkel doelpunt maar kan wel vele kansen creëeren die goed werden gepakt door de doelman van Kortrijk. Oostende heeft ook wat pech bij de rebound in aanval en verdediging. Stand halfweg 2-13.

Time 3

Met volle moed starten we aan de derde periode. Na 2 penalty's na elkaar is het uiteindelijk Bram die zijn tweede van de avond kan scoren. Ook Kortrijk krijgt een penalty maar faalt. In deze time kunnen we wat weerstand bieden tot de laatste 2 min waar Kortrijk nog 3 maal kan scoren.

Time 4

In begin van de time lukt Jeroen Michiels een mooi strak schot die niet te pakken was voor de sterke doelman van Kortrijk. Ook in de laatste periode blijft Kortrijk volle bak spelen en kunnen ze gretig gebruik maken van de aanvallende onkunde bij Oostende, sommige doelpunten geven we veel te makkelijk cadeau. Lichtpuntje is dat op het einde ook Bert Verschelde zijn eerste doelpunt voor Oostende kan scoren.

De match sluiten we af op een score van 5-25 zijnde een zware nederlaag maar met veel honger en drang om volgende week al beter te doen. We gaan een vol jaar keihard moeten werken tijdens iedere match om telkens wat sterker te worden.

 

Volgende week maken we de verplaatsing naar Doornik.