Matchverslag 7/11/2021 ROSC-MZV


Na goede resultaten op Doornik en daarna thuis tegen La Louvière, ontvingen de heren van Oostende MZV Eeklo in het Brigitte Becue zwembad. Het doel van de avond was om de drie punten in Oostende te houden.

Oostende begint de match goed Jeroen Michiels kan op een man-meer de score openen. De thuisploeg probeert het tempo hoog te leggen, maar dit zonder veel succes. Het is wachten tot het einde van de time voor een Oostends doelpunt. Kapitein Tom Callebaut kan na drie goals van Eeklo de 2-3 binnen schieten.

In time 2 blijft Oostende proberen om het tempo erin te houden, er gebeurt echter niet zoveel in deze time. Het is pas na een viertal minuten dat er weer een doelpunt valt. Jammer genoeg aan de kant van Eeklo. Oostende kan deze time maar één keer tegen prikken. Jongster Pepijn Wallijn maakt met nog maar vier seconden te spelen 3-5.

Met maar twee doelpunten achterstand is er nog niets verloren. Maar Oostende kan niet direct in zijn ritme komen. De bezoekers kunnen hierdoor nog wat verder uitlopen. Op het einde van de derde acht minuten krijgt Eeklo een uitsluitend tegen. Na een time-out van coach Damien Weise kan Jeroen deze via de paal prachtig binnenschieten. Het is Bram Verschelde die de time afsluit door een penalty om te zetten: 5-8

In de vierde time lijkt Oostende het noorden helemaal kwijt te zijn. Ze geraken niet meer in hun spel van de voorbije weken en kunnen niet dichter bij Eeklo komen. Eeklo loopt met drie goals zelfs verder uit. Eindstand: Oostende 5-11 Eeklo.

Nu staan er drie zware matchen op het programma en daarna zijn er weer punten te rapen. Op 13 november komt Mechelen op bezoek.