LOGIN TWIZZIT   |   CONTACT

 

 

 

Op zaterdagavond moesten onze heren in de laatste match van 2021 en in een leeg zwembad strijden voor de punten om een behoud in de hoogste klasse zo goed als vast te hebben. 

Met Wase kwam er een ploeg met vertrouwen naar ons thuisbad na een goed resultaat vorige week tegen Tielt. De opdracht van de coach was wel heel duidelijk. Onmiddellijk de ploeg van Wase bij de keel nemen en er volle bak invliegen.

Jeroen Michiels was duidelijk wakker tijdens de voorbespreking want na amper 25 seconden schiet hij de bal droog in de winkelhaak. Verdedigend zit het op slot en we kunnen enkele maal fors omschakelen. Exponent in deze omschakeling is oa Jaro Vanhalst die eindelijk zijn eerste doelpunt in superliga kan noteren. Jaro heeft er als youngster van het team een knappe heenronde op zitten trouwens. Onze andere nieuwelingen Henri Breyne, Lars Goormachtig en Pepijn Wallijn hadden door examens wat trainingen gemist maar zullen zich in de terugronde ongetwijfeld terug in de kijker spelen.

In de eerste time scoren oa Siebe Herregodts en Stijn Beirens nog een doelpunt. 

In time 2 komt er iets meer druk van Wase en maken we wat (nonchalante) schoonheidsfoutjes in de verdediging. Wase kan 2 maal scoren. Maar ook Oostende blijft het tempo erin houden en Wase kan de omschakeling van Oostende moeilijk verwerken. We lukken opnieuw 4 doelpunten van Stijn, Jaro en 2x Bram.

In time 3 en 4 een gelijkaardig wedstrijdbeeld. Oostende probeert goed samen te spelen om zo telkens een vrije man te vinden. Na time 3 is de score al opgelopen tot 13-3 met doelpunten van Tim Devlies , Miel Vandaele, PJ Wellecan en 2x Bram. 

In time 4 kon Wase geen vuist meer maken en Oostende kon de match eenvoudig uitspelen. Het is Jaro die het laatste doelpunt van 2021 kan maken in de eerste overwinning ooit van onze heren in superliga in ons nieuw zwembad.

Er zullen er ongetwijfeld nog volgen.

We mogen als ploeg en club met een goed gevoel terugkijken naar ons debuut in de hoogste klasse en de kansen die onze jonge spelers reeds hebben gekregen. 

Met de winterstop in zich zal er opnieuw stevig moeten getraind worden om klaar te staan voor de terugronde.

Op zaterdag 10-10-2020 mocht Oostende zijn eerste thuismatch van het seizoen afwerken.

 

Oostende kon echter geen vuist kunnen maken tegen een oppermachtig Kortrijk die wel eens zeer hoog zou kunnen eindigen dit jaar.

Desondanks de zware nederlaag met 5-25 hebben de spelers van Oostende alles gegeven.

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag zijn onze heren gestart aan hun avontuur in de superliga. Met een eindscore van 16-8 was dit allerminst het debuut waar we van droomden.

Oostende kwam in volle sterkte naar Wase waar de gebroeders Verschelde hun debuut voor ROSC maakten. Met een jonge kern en een open vizier werd de match aangevat. In de eerste periode konden er enkele mooie kansen gecreëerd worden maar zowel Luka Pannecoucke als Stijn Beirens laten de open kansen onbenut. Wase op zijn kant maakt optimaal gebruik door in de tegenaanvallen wel eenvoudig te scoren. Het staat snel 3-0 en bij een man meer weet ook Wase deze eenvoudig af te werken. Na time 1 staan we 4-0 achter.

Wase is een ploeg die in eigen bad altijd sterk uit de blokken komt en op basis van hun opening een plaats in de middenmoot mogen ambiëren dit seizoen. Dat Oostende nog veel te leren heeft werd pijnlijk duidelijk in periode 2 en 3.

In periode 2 kon er even aangeklampt worden met een openingsgoal van Siebe Herregodts op penalty en een aansluiter van Stijn Beirens.

In periode 3 schakelde Wase nog een tempo hoger en kon het ook optimaal gebruik maken van hun sterke troeven namelijk meer postuur en meer kracht. In deze periode kon Oostende geen enkele vuist maken en verloor deze met zware 6-1. Bij affluiten van periode 3 was het 13-3.

Bij ingaan van de laatste periode is het dan even je hart vasthouden en hopen dat het niet van kwaad naar erger gaat. Maar neen , niets is minder waard. Oostende toont enige weerbaarheid en speelt iets losser, de druk op de jonge schouders is plots weg. In de laatste periode tonen we bij momenten waarom ook wij in de superliga kunnen en mogen spelen. Met enkele mooie aanvallende bewegingen lukken Stijn Beirens , Jeroen Michiels en Siebe Herregodts enkele mooie doelpunten. De laatste time kunnen we zowaar winnend afsluiten met 3-5. We noteren dat onze beide doelmannen Wouter Michiels en Shaun Vadahi een prima partij hebben gespeeld.

Dit weekend hebben we geen match en op zaterdag 10 Oktober hebben we vervolgens onze eerste thuismatch tegen een sterk en ervaren Kortrijk. We gaan alleszins uit een ander vaatje moeten tappen vanaf de eerste seconde.

Op zaterdag stond er voor de heren een moeilijke verplaatsing op de agenda te Calypso. In het piepklein badje te Watermaal-Bosvoorde moesten de heren strijden voor 3 belangrijke punten op verplaatsing en om in het zog te blijven van leider Leuven. Een klein zwembad met amper 20m speelveld is niet de ideale omgeving voor onze jonge garde. In tegenstelling tot enkele van onze oude rotten die het niet erg vinden om met een kleine inspanning grote prestaties neer te zetten. 

 

Op zaterdag moesten onze heren de topper spelen tegen Leuven. Beide ploegen staan bovenaan het klassement maar Oostende heeft wel een match meer gespeeld. We konden dus een goede zaak doen in het klassement bij winst.

Maar op het moment dat we op onze top moesten zijn speelden we echter onze zwakste match van het jaar. Niets lukte en de ene man meer na de andere verliep zonder overtuiging. Ook aanvallend was de inspiratie ver te zoeken.

 

Op zaterdag hebben onze heren de heenronde in stijl afgesloten met een puike overwinning tegen een stug Mons. We behouden zo een ongeslagen thuisreputatie maar blijven ook bovenaan het klassement staan samen met Antwerpen en Leuven.

 

Op zaterdagavond mochten de heren de terugronde op gang spelen in een traditionele derby tegen de buren van Brugge. Twee ploegen die van jeugdwerking een prioriteit maken.

© 2019, website powered by Twizzit.com