LOGIN TWIZZIT   |   CONTACT

 

 

 

Jarenlang inzetten op de jeugdwerking met als doel titels halen met jeugd die we zelf opleiden.

Deze beloftevolle lichting kon geen titel behalen bij de U17 wegens de coronapandemie. 
Iedereen was enorm teleurgesteld, nu  moet gerechtigheid komen! 
Coach Koenraad Vandaele motiveert deze groep al jaren om het beste van zichzelf te geven op training en tijdens de wedstrijden. Veel van deze spelers hebben ook de richting schoolrichting EDUPOLO gevolgd of volgen deze nu nog  met als leermeester Tom Callebaut.

Geen enkele wedstrijd werd verloren dit seizoen en een fenomenaal doelpunten saldo 243 gemaakte doelpunten en slechts 65 tegendoelpunten.

Na een aarzelende competitiestart met een gelijkspel in Leuven 11-11 werden alle neuzen in dezelfde richting gezet.
Het team kan aardig zijn wil opleggen aan de tegenstanders en soms ongenadig hard uithalen.
Niet voor niets staan 3 spelers bij de top 5 van de doelschutters ! Wietse Wallijn (1), Lars Goormachtigh en Pepijn Wallijn.
De patron van dit team Jaro Vanhalst is de persoon die de bakens uitzet en zorgt voor cohesie binnen het team.Vanhalst Jaro kapitein, Scott Poelmans, Mattis Vanhalst, Wietse Wallijn, Céleste De Gryse, Kamiel Hens, Louis Aelvoet, Pepijn Wallijn, Ilyas Viaene, Jercko Van Cauwenberghe, Lars Goormachtigh, Ferre Mechele 

Wat een start van de competitie voor onze club. Op zaterdag lukten onze U17 al een exploot door met een ferme mix tussen jongens en meisjes te gaan winnen in Aalst met 12-14. Onze heren streden tegen een sterk Antwerpen en bij de H2 was het debuut van enkele jongeren het hoogtepunt in een nipte verliesmatch tegen de beren van Moeskroen.

Maar HET hoogtepunt speelde zich af op zondagavond in het zwembad van Eeklo. Daar stonden onze dames/meisjes oog in oog met de dames van Eeklo die al decennia samen met Gentse eenzaam en haast concurrentieloos toonaangevend zijn in het Belgisch dameswaterpolo. Met knikkende knieën en zonder ervaring sprongen ze het Verbauwenbad in maar geruggesteund door onze trouwe supporters met veel enthousiasme.

Wat volgde was een intense strijd om met opgeheven hoofd het zwembad te kunnen verlaten die ver boven de verwachtingen uitdraaide in een spannende en verdiende zege van onze Ostend ladies ( ze zijn zelf nog op zoek naar een gepaste teamnaam ). Onder de deskundige coaching van Alec Van Sundert speelden ze met vallen en opstaan , met blunders en momenten van pure klasse een gedoodverfde titelkandidaat in de vernieling. De dames van Eeklo hadden de laatste 10 jaar maar 1 tegenstander voor titel en beker en laat ons eerlijk zijn, dit begon wat saai te worden e. Wie wint de titel? Gent of Eeklo en wie wint de beker ? Gent of Eeklo. Wel vanaf zondag 18/09/2022 is er een kaper op de kust letterlijk en figuurlijk. Onze sierlijke zeemeerminnen hebben de smaak te pakken en eenmaal bloed geroken worden het bloeddorstige orka's die van jagen in team een kunst hebben gemaakt. 

Al bij al een topprestatie en een sterk staaltje GIRLPOWER waar we als club supertrots op zijn.

 

Ook de U15 won overtuigend hun eerste wedstrijd in Leuven met duidelijke cijfers = 6-23.

 

 

Op zaterdag 10-10-2020 mocht Oostende zijn eerste thuismatch van het seizoen afwerken.

 

Oostende kon echter geen vuist kunnen maken tegen een oppermachtig Kortrijk die wel eens zeer hoog zou kunnen eindigen dit jaar.

Desondanks de zware nederlaag met 5-25 hebben de spelers van Oostende alles gegeven.

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag zijn onze heren gestart aan hun avontuur in de superliga. Met een eindscore van 16-8 was dit allerminst het debuut waar we van droomden.

Oostende kwam in volle sterkte naar Wase waar de gebroeders Verschelde hun debuut voor ROSC maakten. Met een jonge kern en een open vizier werd de match aangevat. In de eerste periode konden er enkele mooie kansen gecreëerd worden maar zowel Luka Pannecoucke als Stijn Beirens laten de open kansen onbenut. Wase op zijn kant maakt optimaal gebruik door in de tegenaanvallen wel eenvoudig te scoren. Het staat snel 3-0 en bij een man meer weet ook Wase deze eenvoudig af te werken. Na time 1 staan we 4-0 achter.

Wase is een ploeg die in eigen bad altijd sterk uit de blokken komt en op basis van hun opening een plaats in de middenmoot mogen ambiëren dit seizoen. Dat Oostende nog veel te leren heeft werd pijnlijk duidelijk in periode 2 en 3.

In periode 2 kon er even aangeklampt worden met een openingsgoal van Siebe Herregodts op penalty en een aansluiter van Stijn Beirens.

In periode 3 schakelde Wase nog een tempo hoger en kon het ook optimaal gebruik maken van hun sterke troeven namelijk meer postuur en meer kracht. In deze periode kon Oostende geen enkele vuist maken en verloor deze met zware 6-1. Bij affluiten van periode 3 was het 13-3.

Bij ingaan van de laatste periode is het dan even je hart vasthouden en hopen dat het niet van kwaad naar erger gaat. Maar neen , niets is minder waard. Oostende toont enige weerbaarheid en speelt iets losser, de druk op de jonge schouders is plots weg. In de laatste periode tonen we bij momenten waarom ook wij in de superliga kunnen en mogen spelen. Met enkele mooie aanvallende bewegingen lukken Stijn Beirens , Jeroen Michiels en Siebe Herregodts enkele mooie doelpunten. De laatste time kunnen we zowaar winnend afsluiten met 3-5. We noteren dat onze beide doelmannen Wouter Michiels en Shaun Vadahi een prima partij hebben gespeeld.

Dit weekend hebben we geen match en op zaterdag 10 Oktober hebben we vervolgens onze eerste thuismatch tegen een sterk en ervaren Kortrijk. We gaan alleszins uit een ander vaatje moeten tappen vanaf de eerste seconde.

Op zaterdag moesten onze heren de topper spelen tegen Leuven. Beide ploegen staan bovenaan het klassement maar Oostende heeft wel een match meer gespeeld. We konden dus een goede zaak doen in het klassement bij winst.

Maar op het moment dat we op onze top moesten zijn speelden we echter onze zwakste match van het jaar. Niets lukte en de ene man meer na de andere verliep zonder overtuiging. Ook aanvallend was de inspiratie ver te zoeken.

 

Op zaterdag hebben onze heren de heenronde in stijl afgesloten met een puike overwinning tegen een stug Mons. We behouden zo een ongeslagen thuisreputatie maar blijven ook bovenaan het klassement staan samen met Antwerpen en Leuven.

 

© 2019, website powered by Twizzit.com