LOGIN TWIZZIT      |      CONTACT

   

 

 ZWEMSCHOOL

 

 

 

 

ZWEMMEN

 

 

WATERPOLO

 

 

 

DAILY FIT

 

 

 

ATHENA

 

  

UITPAS +

KANSENTARIEF

 

 

 

 

  

WEBSHOP

                                                         

Club Nieuws

Op zaterdagavond 16 oktober moest Oostende aan de bak in het Henegouwse Doornik. Een stugge ploeg met ruw waterpolospel dat al jaren in de hoogste klasse waterpolo van België speelt. De avond ervoor verloren onze U21 ietwat onverwacht. Ze speelden ook tegen Doornik (15-8). Met 5 van de 12 spelers opnieuw in de selectie de dag erna, was Oostende gebrand op revanche.

Oostende start de match echter met een valse noot, na amper 20 seconden lijdt de ploeg dom balverlies en een snelle omschakeling zorgt ervoor dat de thuisploeg op 1-0 voorsprong komt. Precies alsof de uitploeg even moest worden wakkergeschud, want Oostende versiert onmiddellijk erna een strafschop. Pepijn Wallijn werkt deze vakkundig af, 1-1. Door ervaring en kracht kan de thuisploeg tweemaal scoren. Maar Oostende speelt deze avond op uiterst hoog niveau en is verschillende keren slimmer dan zijn tegenstander. Na opnieuw een penalty van Pepijn Wallijn, is de stand na het eerste kwart 3-2 voor Doornik. Enkel man-meer situaties moeten beter.

Periode twee is Oostende opnieuw de evenknie van de tegenstander, maar man-meer situaties afwerken leek vooral het pijnpunt van deze avond voor de kustploeg.
De verdediging stond als een muur waar de Waalse ploeg zijn tanden meermaals op stuk beet. Op het einde van de periode kon hun midvoor echter 3x tegenprikken dmv enkele klasseflitsen en kreeg de thuisploeg ook nog een penalty. Oostende scoorde via een slimme actie van Jeroen Michiels en een mooi afstandschot van Bram Verschelde. Ruststand: 7-4.

De derde en vierde periode besloten we dat we niets moesten aanpassen aan ons spel, we waren immers sterk bezig tegen deze ploeg. Doelman Wouter Michiels bracht enkele knappe reddingen om de bezoekers in de wedstrijd te houden en het team voelde dat er misschien wat meer inzat vandaag. Iedereen speelde boven zijn niveau uit. Dat bewees ook het eerste doelpunt in eerste klasse (een knappe retro van op midvoor) van youngster Henri Breyne. In de laatste minuten van de wedstrijd, bij een stand van 12-7, lokte Jeroen Michiels, zeer sluw, een brutaliteitsfout uit bij Doornik. Dit wil zeggen dat Oostende de wedstrijd mocht uitspelen met een man meer (6 tegen 5) plus een penalty in het voordeel van de kustploeg, die Bram Verschelde koelbloedig afwerkte. Jeugdig enthousiasme en slordigheid in de passing resulteerde erin dat Oostende toch met 12-8 de boot in ging bij Doornik.
Alle doelpunten Oostende: pepijn Wallijn (2), Jeroen Michiels (2), Bram Verschelde (3), Henri Breyne
Een match waarin Oostende zijn eigen krachten en kunnen overtrof, maar dit nu zeker moet doortrekken naar de toekomst.

 

Verslag Wouter

Zaterdagavond 9 oktober 2021 stond voor de Heren van Oostende hun eerste thuismatch in het nieuwe Brigitte Becue zwembad. Een zware klus zou het worden tegen de heren uit Kortrijk. Kortrijk heeft dit jaar top 4 ambities.

Oostende start gretig aan de match. Vroeg in de eerste time kan Kortrijk de eerste goal maken via een penalty. Na nog een doelpunt van Kortrijk, kan Pepijn Wallijn zijn eerdere misser goedmaken.  Met een penalty schiet hij de 1-2 binnen. Oostende sluit de time af met nog een doelpunt van kapitein Tom Callebaut. Tussenstand 2-4 in het voordeel van Kortrijk.

Ook in de tweede time kan Oostende het Kortrijk af en toe wat moeilijk maken.Na een paar doelpunten van Kortrijk, is het laatste man Bram Verschelde die van ver kan uithalen: 3-7. Oostende blijft goed verdedigen, maar het tempo van Kortrijk ligt heel hoog en ze lopen nog wat uit. Daar is Bram weer van op afstand. Eindstand na de tweede time 4-10.

In de tweede wedstrijdhelft kon Oostende het tempo van Kortrijk niet meer volgen. Oostende Moest heel de tijd achterna zwemmen en kon daardoor niet goed meer focussen op de aanval. Er waren wel nog wat kansjes, maar geen daarvan werden afgewerkt.

Volgende week staat een late en lastige verplaatsing naar Doornik op het programma. Hopelijk kan Oostende dan wat meer weerwerk bieden.

 

Verslag Siebe

Rosc U21 wint overtuigend eerste duel in Moeskroen. De U21 van Oostende speelde vorig weekend hun eerste wedstrijd van het seizoen in en tegen Moeskroen. 

Door de lange pauze in de waterpolocompetities en de ruime winst van Moeskroen de week ervoor tegen KGZV (18-8) was het moeilijk in te schatten wat de match zou geven. 

 

Op zaterdag 25 september 2021 zakte de eerste ploeg van Oostende af naar Sint-Niklaas voor de eerste match van het seizoen. De jonge ploeg uit West-Vlaanderen kwam met drie debutanten aan de start: Wallijn Pepijn, Goormachtig Lars en Breyne Henri. Na een verloren seizoen startte de ploeg van coach Weise Damien met veel honger aan de match.

Oostende begon goed aan de match met 2 goals van Michiels Jeroen en Verschelde Bram. Wase kwam door  slordigheden en pech in de afwerking terug tot 2-2. Weer is daar Jeroen om met een goed gevoel het eerste kwart af te sluiten door de 2-3 te scoren.

In het tweede kwart weerspiegelde het overwicht van Oostende ook op het scorebord. Op een man meer scoorde Pepijn zijn eerste goal voor Heren 1 van Oostende: 2-4. Later in de wedstrijd gooide ook Lars zijn eerste bal binnen. Aanvoerder Tom Callebaut nam het team verder op sleeptouw met 2 snelle doelpunten. Na een eerdere gemiste penalty van Bram zette Alec Van Sundert zijn strafworp wel om. Tim Devlies sluit time 2 af met de 3-8. Deze periode prikte Wase maar 1 keer tegen omwille van de sterke prestatie van doelman Wouter Michiels.

Na een tegendoelpunt van Wase houdt Pieter-Jan Wellecan, met zijn eerste doelpunt van de avond, de kloof op 5 punten. Matisse Vandermeulen en Lars diepten de kloof uit tot 5-11.

Oostende zet de positieve lijn van kwart 2 en 3 duidelijk voort en scoorde tot 2 maal toe in het begin van het vierde kwart. Hierna wou Damien Bram weer wat vertrouwen geven bij het nemen van een penalty … Bram besloot om ook deze keer op het doelkader te schieten.

De coach en assistent coach zagen dat het goed was. De eerste overwinning in Superliga is binnen. Het team is niet blind voor de werkpunten die er nog zijn. Echter reden ze terecht met veel fierheid terug naar Oostende. Even vermelden dat het wel knap is om met hun jonge team in Superliga aan te treden. Binnen 2 weken gaat Kortrijk voor de bijl

De Oostendse Zwemschool biedt zowel watergewenning voor de allerkleinsten onder ons als zwemlessen aan voor kinderen vanaf 5 jaar.  Beiden met als doel om kwalitatief hoogstaande lessen aan te bieden, conform de nieuwe leerlijn zwemmen i.s.m. ISB, Vlaamse zwemfederatie en de Vlaamse overheid

Een lessenreeks bestaat uit 12 lessen en wordt georganiseerd door ROSC zwemclub Oostende.

 

Klik hier voor meer info!

De ROSC is een zwemclub voor iedereen. Kinderen en volwassenen kunnen in onze club terecht voor zowel recreatief als competitief zwemmen. De minimum vereiste om aan te sluiten bij onze zwemclub is dat je minimum 25 meter kan zwemmen. Indien je dit nog niet lukt, dan kan je altijd aansluiten bij onze zwemlessen en van daar doorstromen naar de zwemclub!

 

Klik hier voor meer info!

Bent u op zoek naar een sport met net dat tikkeltje meer?
Geen schrik van water?
Zin om wat aan de conditie en gezondheid te werken en dat in teamverband?

Dan is waterpolo zeker iets voor u! Hier vindt u alle info nodig heeft om die eerste stap te zetten.

Jaarlijks gaan wij ook op zoek naar nieuwe toekomstige spelers en speelsters. Is er iemand in uw omgeving die graag sport, die kan zwemmen en geen schrik heeft om eens van een echte en avontuurlijke sport te proeven, aarzel dan niet om hem/haar aan te sporen!

Wil je meer weten of wil je inschrijven klik dan hieronder!

 

Klik hier voor meer info!

Naast het zwemmen en waterpolo, kan je bij onze club ook nog terecht voor een uitgebreid aanbod aan andere recreatieve sporten.

Wij voorzien wekelijks groepslessen voor Aqua Fit, Bootcamp on water (Wobbles), Aqua balance (Wobbles) en Total Body Workout.

Ons aanbod bestaat uit verschillende formules en kan je allemaal terug vinden door hieronder te klikken.

 

Klik hier voor meer info!

Activiteiten

© 2019, website powered by Twizzit.com