Op zaterdagavond moesten onze heren in de laatste match van 2021 en in een leeg zwembad strijden voor de punten om een behoud in de hoogste klasse zo goed als vast te hebben. 

Met Wase kwam er een ploeg met vertrouwen naar ons thuisbad na een goed resultaat vorige week tegen Tielt. De opdracht van de coach was wel heel duidelijk. Onmiddellijk de ploeg van Wase bij de keel nemen en er volle bak invliegen.

Jeroen Michiels was duidelijk wakker tijdens de voorbespreking want na amper 25 seconden schiet hij de bal droog in de winkelhaak. Verdedigend zit het op slot en we kunnen enkele maal fors omschakelen. Exponent in deze omschakeling is oa Jaro Vanhalst die eindelijk zijn eerste doelpunt in superliga kan noteren. Jaro heeft er als youngster van het team een knappe heenronde op zitten trouwens. Onze andere nieuwelingen Henri Breyne, Lars Goormachtig en Pepijn Wallijn hadden door examens wat trainingen gemist maar zullen zich in de terugronde ongetwijfeld terug in de kijker spelen.

In de eerste time scoren oa Siebe Herregodts en Stijn Beirens nog een doelpunt. 

In time 2 komt er iets meer druk van Wase en maken we wat (nonchalante) schoonheidsfoutjes in de verdediging. Wase kan 2 maal scoren. Maar ook Oostende blijft het tempo erin houden en Wase kan de omschakeling van Oostende moeilijk verwerken. We lukken opnieuw 4 doelpunten van Stijn, Jaro en 2x Bram.

In time 3 en 4 een gelijkaardig wedstrijdbeeld. Oostende probeert goed samen te spelen om zo telkens een vrije man te vinden. Na time 3 is de score al opgelopen tot 13-3 met doelpunten van Tim Devlies , Miel Vandaele, PJ Wellecan en 2x Bram. 

In time 4 kon Wase geen vuist meer maken en Oostende kon de match eenvoudig uitspelen. Het is Jaro die het laatste doelpunt van 2021 kan maken in de eerste overwinning ooit van onze heren in superliga in ons nieuw zwembad.

Er zullen er ongetwijfeld nog volgen.

We mogen als ploeg en club met een goed gevoel terugkijken naar ons debuut in de hoogste klasse en de kansen die onze jonge spelers reeds hebben gekregen. 

Met de winterstop in zich zal er opnieuw stevig moeten getraind worden om klaar te staan voor de terugronde.