Wat een start van de competitie voor onze club. Op zaterdag lukten onze U17 al een exploot door met een ferme mix tussen jongens en meisjes te gaan winnen in Aalst met 12-14. Onze heren streden tegen een sterk Antwerpen en bij de H2 was het debuut van enkele jongeren het hoogtepunt in een nipte verliesmatch tegen de beren van Moeskroen.

Maar HET hoogtepunt speelde zich af op zondagavond in het zwembad van Eeklo. Daar stonden onze dames/meisjes oog in oog met de dames van Eeklo die al decennia samen met Gentse eenzaam en haast concurrentieloos toonaangevend zijn in het Belgisch dameswaterpolo. Met knikkende knieën en zonder ervaring sprongen ze het Verbauwenbad in maar geruggesteund door onze trouwe supporters met veel enthousiasme.

Wat volgde was een intense strijd om met opgeheven hoofd het zwembad te kunnen verlaten die ver boven de verwachtingen uitdraaide in een spannende en verdiende zege van onze Ostend ladies ( ze zijn zelf nog op zoek naar een gepaste teamnaam ). Onder de deskundige coaching van Alec Van Sundert speelden ze met vallen en opstaan , met blunders en momenten van pure klasse een gedoodverfde titelkandidaat in de vernieling. De dames van Eeklo hadden de laatste 10 jaar maar 1 tegenstander voor titel en beker en laat ons eerlijk zijn, dit begon wat saai te worden e. Wie wint de titel? Gent of Eeklo en wie wint de beker ? Gent of Eeklo. Wel vanaf zondag 18/09/2022 is er een kaper op de kust letterlijk en figuurlijk. Onze sierlijke zeemeerminnen hebben de smaak te pakken en eenmaal bloed geroken worden het bloeddorstige orka's die van jagen in team een kunst hebben gemaakt. 

Al bij al een topprestatie en een sterk staaltje GIRLPOWER waar we als club supertrots op zijn.

 

Ook de U15 won overtuigend hun eerste wedstrijd in Leuven met duidelijke cijfers = 6-23.