Op zaterdag moesten onze heren de topper spelen tegen Leuven. Beide ploegen staan bovenaan het klassement maar Oostende heeft wel een match meer gespeeld. We konden dus een goede zaak doen in het klassement bij winst.

Maar op het moment dat we op onze top moesten zijn speelden we echter onze zwakste match van het jaar. Niets lukte en de ene man meer na de andere verliep zonder overtuiging. Ook aanvallend was de inspiratie ver te zoeken.

 


TIME 1

In onze eerste aanval kunnen we al een eerste man creëren die na goed rondspelen goed werd afgewerkt door Miel Vandaele uit een scherpe hoek. Maar ook Leuven kan uit hun eerste aanval scoren via hun midvoor Jef De Cat. Leuven zal ook het volgende doelpunt maken en na time 1 staan we 1-2 in het krijt.

TIME 2

In time 2 hetzelfde stereotype spel van Oostende met te weinig beweging en ook onze omschakeling kan Leuven niet echt kan verrassen. Het is opnieuw Leuven die via Midvoor Jef De Cat tot scoren komt en de score is dan 1-3 geworden. Oostende kan dan even een vuist maken bij een volgende man meer waarbij Stijn Beirens tot scoren kan komen. In een snelle tegenaanval kan Kris Hendryckx de ploegen terug op gelijke hoogte brengen. Het geleverde polo is misschien van beide ploegen niet het beste maar de spanning zit wel in de match. Leuven krijgt op het einde van deze periode nog een penalty en kan nog 1 maal scoren bij slap verdedigen en we gaan rusten bij een 3-5 achterstand. Dit is al heel lang geleden.

TIME 3

In de break beseft het team dat we niet onze beste match aan het spelen zijn en dat het zeer stroef verloopt. We moeten het dan ook over een andere boeg gooien en keihard beginnen werken en zien waar we uitkomen. We slikken echter nog een doelpunt tegen van Leuven en komen zowaar 3-6 achter. Het is kapitein Tom Callebaut die ons een goal kan terugbrengen nadat hij stevig heeft zitten werken op midvoor en alsnog de bal kan binnenschieten. Dat we nu veel druk leggen op de verdediging van Leuven is duidelijk want we krijgen 4 man meer situaties waarvan enkel Miel Vandaele mooi gebruik kan maken met een mooi snel doelpunt. We komen terug op 5-6 en Leuven begint het fysiek moeilijk te krijgen .

TIME 4

Met slecht polo maar met veel werkijver sluipen we dichterbij. Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd zeker niet krijgen maar Oostende beukt verder op wilskracht. Siebe Herregodts kan een penalty afwerken en brengt de score terug gelijk. Wanneer Stijn Beirens voor de zoveelste keer dom buiten vliegt ergens in het midden van het veld krijgt Leuven een geschenkje die ze mooi aannemen om terug op voorsprong te komen 6-7. Ze kunnen ook even naar adem happen maar Oostende duwt door nu. Opnieuw Siebe die ons gelijk brengt en Jeroen Michiels brengt ons op 3min van het einde zowaar voor de eerste keer in de partij voor. Eventjes is de aandacht weg en kan Leuven gelijk maken. Op 2min van het einde krijgen we nog een man meer maar ook deze gaat de mist in. Eindstand 8-8.

Oostende en Leuven zijn de sterkste ploegen uit de reeks en zullen later op het seizoen uitmaken wie de kampioen zal worden. Het is nu belangrijk om het seizoen goed af te werken en geen steken te laten vallen in de matchen die komen.